• De mooiste feesten
  • De beste party's
  • De leukste events
  • Geweldig entertainment
  • Veilig en vertrouwd

Oktoberfest Themafeest

HEB JIJ OOK ZIN IN EEN OKTOBERFEST THEMAFEEST?
Heb je altijd al eens een goed georganiseerd Oktoberfest willen bijwonen? Houd je van schlagers, pullen bier, glazen wijn, bratwurst en ongekende gezelligheid? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij zorgen ervoor dat jij en je collega’s helemaal los kunnen gaan op stimmungs musik, terwijl jij in een dirndl pakje of lederhosen rondloopt. Schlager zangers en schlager zangeressen zijn de echte stimmungs macher op dit feest. Ze zorgen voor het juiste repertoire, waardoor je tijdens dit themafeest het gevoel hebt echt in Beieren te zijn.

DE OORSPRONG VAN HET FEEST
Het eerste Oktoberfest werd in 1810 gehouden tijdens het grote volksfeest naar aanleiding van het huwelijk van kroonprins Ludwig van Beieren en Theresia van Saksen-Hildburghausen. Voor de stadspoorten lag een weide en die werd vanaf die dag vernoemd naar de bruid: de Theresienwiese. De naam Theresienwiese of kortweg ‘die Wies’ wordt sindsdien gebruikt voor de locatie van het feest in München. Een van de hoogtepunten van die koninklijke feestdag waren de paardenraces. De mensen vonden het zo leuk dat er een traditie ontstond die jaar op jaar werd herhaald, in combinatie met een landbouwtentoonstelling, en later een kermis en bierstalletjes. Het duurde echter nog tot het einde van de 19e eeuw voordat de grote biertenten verrezen en het Oktoberfest zijn huidige vorm kreeg.

PAS OP, HET WORDT GEZELLIG!
Ook al heeft het feest zijn oorsprong dus in München, inmiddels wordt het feest ook in Nederland uitbundig gevierd. Vooral in het oosten en het zuiden van het land is het feest in een aantal plaatsen een tweede carnaval geworden. Maar het grootste deel van de Beierse tradities is daarin wel meegenomen. Iedereen zit aan lange tafels en grote pullen drank worden door mooie jonge dames met hele sterke armspieren door de hele zaal rondgebracht. Deze serveersters zijn gekleed in de Beierse klederdracht en zetten de grote bierpullen bij je op de biertafel. En dan kan het feest pas echt beginnen! Het grote verschil met Beieren is wel dat het feest daar twee weken duurt en hier al de drank er vaak in slechts één avond wordt doorgejaagd. Deze godendrank smaakt overigens heerlijk met een verse braadworst erbij.

EEN SUPERFEEST MET UNIEK ENTERTAINMENT!
Terwijl je geniet van de heerlijke hapjes en dranken, kun je kijken naar de optredens van verschillende schlager zangers en schlager zangeressen. Geheel in stijl gekleed zijn ze de echte stimmungs macher op dit feest. Luister naar hun heerlijke stimmungs musik en waan je even op een alpenweide omringd door koeien en jodelende herders. Geef toe, een goede hoempapa-deun is niet verkeerd. Het brengt je in hogere sferen. Of was het toch het brouwsel?

GA JIJ MET JE COLLEGA'S OOK VOOR PLEZIER IN DE BERGEN?
Voel jij nu ook wel iets voor zo’n gezellig en sfeervol feest met al je collega’s? Voor meer informatie en de prijzen van dit feest kun je contact met ons opnemen of vul onderstaand contactformulier in. De catering is uiteraard geheel in Beierse stijl, met veel pils, wijn, braadworst en pretzels.
oktoberfest themafeest, oktoberfest thema party, bierparty,bier party, bierfeest, wijnparty, wijn party, wijnfeest, bier und wein fest, stimmungsfest, oktoberfest organiseren, oktoberfest boeken, oktoberfest regelen, bedrijfsfeest, oktoberfest voor bedrijven, oktoberfest nijverdal hellendoorn notter rijssen wierden haarle almelo hengelo marienheem raalte heino zwolle, skihut party, bier bratwurst, tiroler muziek, oktoberfest feest, oktoberfeest, dirndl, lederhosen