Algemene Voorwaarden

 

 

Algemene voorwaarden 

Welkom bij anervo-entertainment.nl! 

AVG, Algemene Voorwaarden, Disclaimer & Privacy Beleid

In deze verklaring lees je alles over de
manier waarop jouw persoonsgegevens worden
verzameld en hoe daarmee omgegaan wordt. Zo
wordt uitgelegd waar jouw gegevens opgeslagen
liggen en voor welke doelen jouw gegevens
opgeslagen worden. Daarnaast vind je hier ook al
jouw rechten met betrekking tot jouw gegevens
en hoe je gebruik kunt maken van die rechten.
De verklaring zal soms gewijzigd worden
door bijvoorbeeld wetswijzigingen. Het is daarom
raadzaam de verklaring periodiek te raadplegen.
Erik Voskamp, Feest adviseur

 

Algemene voorwaarden Anervo Entertainment
Algemene voorwaarden Anervo Entertainment Verhuur (scroll naar beneden)

 

Definities:

  • “AE” = Anervo Entertainment;
  • “Opdrachtgever” = de partij die de Opdracht aan AE verstrekt;
  • “Artiest” = de bij AE geboekte Artiest of band;
  • “Toeleverancier” = AE of degene die zich direct of indirect jegens AE heeft verbonden om diensten te leveren en/of zaken ter beschikking te stellen, een en ander in de ruimste zin des woords, zoals onder andere met betrekking tot zaalhuur, vervoer, decoratie, licht, geluid, catering en beveiliging.

 

ARTIKEL 1 – TOTSTANDKOMING

  1. Alle aanbiedingen van AE zowel schriftelijk als mondeling, zijn steeds vrijblijvend. Na aanvaarding van de opdracht door AE zal de Overeenkomst met Opdrachtgever schriftelijk te weten per e-mail, bevestigen zo spoedig mogelijk per e-mail aan Opdrachtgever doen toekomen. AE kan in voorkomende gevallen ervoor kiezen om naast een elektronische bevestiging ook per post een bevestiging van de Overeenkomst toe te sturen. Ook in dat geval is de elektronische bevestiging bindend en vormt de per post verstuurde bevestiging slechts een aanvulling op de elektronische bevestiging.
  2. Beide contractpartijen erkennen elektronische communicatie en zullen de geldigheid en het juridisch effect daarvan niet ontzeggen vanwege het feit dat de communicatie elektronisch is.
  3. E-mail berichten worden geacht te zijn ontvangen indien zij voor de andere partij toegankelijk zijn, waaronder in ieder geval wordt begrepen het moment dat zij de mailbox van de ontvangende partij hebben bereikt.
  4. Volgens de Europese regelgeving is een Overeenkomst (boeking c.q. koop) gesloten via elektronische weg (lees via internet en/of e-mail), een rechtsgeldige Overeenkomst (boeking c.q. koop) waarop de overeengekomen betaling dient te volgen.
  5. Meerwerk wordt afzonderlijk in rekening gebracht. Meerwerk wordt berekend op de grondslag van de bij het aangaan van de Overeenkomst gestelde condities. Minderwerk wordt slechts verrekend indien partijen dit van tevoren schriftelijk zijn overeengekomen.
  6. Aan de genoemde prijzen op de website kunnen geen rechten worden ontleend. Indien de werkelijke prijs afwijkt van wat de website en / of offerte aangeeft dan zal AE dit aangeven alvorens een factuur te sturen en het optreden daarmee definitief vast te leggen. Opdrachtgever heeft in dat geval de mogelijkheid om de aanvraag kosteloos te laten vervallen. N.B. Alleen in uitzonderlijke gevallen komt het voor dat er invallende artiesten hogere (reis)kosten met zich meebrengen.
  7. Partijen komen overeen dat via elektronisch dataverkeer tot stand gekomen Overeenkomsten tussen de partijen bindend zijn en dat via elektronisch dataverkeer verzonden informatie in een eventuele gerechtelijke procedure dwingende bewijskracht heeft ter zake van de tussen partijen bestaande afspraken, tot op tegenbewijs door de partij, die zich erop beroept dat het bewijs niet betrouwbaar is. In geval van een conflict aangaande de inhoud, vorm of verzend/ontvangsttijdstip van door partijen verzonden elektronische berichten, of van de door hen via een website ingegeven of achtergelaten informatie en de inhoud, vorm of verzend/ontvangsttijdstip van het door AE ontvangen bericht of van via de site ontvangen informatie, zal relevante informatie zoals vastgelegd in de administratie en/of de elektronisch databases van AE als dwingend bewijs gelden in een eventuele gerechtelijke procedure, tot op tegenbewijs van de partij, die zich beroept op het feit dat het bewijs niet betrouwbaar is.
  8. Informatie, afbeeldingen, mededelingen (mondeling, telefonisch of via e-mail verstrekt) en opgaven etc. met betrekking tot alle aanbiedingen en de belangrijkste kenmerken van de producten worden zo nauwkeurig mogelijk (weer)gegeven of gedaan. AE garandeert echter niet dat alle aanbiedingen en producten en diensten volledig met de gegeven informatie etc. in overeenstemming zijn. Afwijkingen kunnen in beginsel geen aanleiding zijn tot schadevergoeding en/of ontbinding.

 

ARTIKEL 2 – DIGITALE EN ANALOGE INFORMATIE

  1. AE behandelt de gegevens van de Opdrachtgever strikt vertrouwelijk. Deze worden niet ter beschikking gesteld aan derden, tenzij AE daartoe wettelijk verplicht is, of als dit voor de uitvoering van de Opdracht noodzakelijk is. Als de Opdrachtgever gegevens aan AE verstrekt, dan worden deze gegevens in een bestand vastgelegd.
  2. De Opdrachtgever heeft het recht om naam, logo, afbeelding en biografische gegevens van de Artiest in het kader van de uitvoering van deze overeenkomst te gebruiken voor de promotie van het optreden. Het is de Opdrachtgever niet toegestaan om de Artiest onder een andere naam dan in het contract genoemd te promoten en/of aan te kondigen.
  3. De Opdrachtgever mag geen Beeld- en of geluidsopnames van de Artiest maken zonder schriftelijke toestemming van AE.

 

ARTIKEL 3 – OPTIE

  1. Opdrachtgever heeft de mogelijkheid een optie te plaatsen voor een optreden op een bepaalde datum door een op de website van AE geplaatste Artiest. Deze optie betekent dat een Opdrachtgever, zonder enige nadere verplichting, gedurende zeven (7) dagen een eerste recht heeft om Artiest te boeken voor de geopteerde datum.
  2. Indien een derde een boeking wilt plaatsen op de optiedatum van Opdrachtgever, dan krijgt Opdrachtgever vanaf dat moment 24 uur de tijd om zijn eerste recht tot boeken uit te oefenen. Opdrachtgever zal hier in zulk geval per e-mail of telefonisch op de hoogte worden gesteld. Indien Opdrachtgever niet binnen 24 uur gebruik heeft gemaakt van dit eerste recht tot boeken, vervallen vervolgens alle rechten hiertoe.

 

ARTIKEL 4 – BEPALINGEN M.B.T. DE OPDRACHT

  1. De Opdrachtgever verklaart, reeds door het aangaan van de Overeenkomst met AE, volledig bekend te zijn met de prestaties van de Artiest en/of de toe leverancier, alsmede met de soort en/of de aard van de concreet gecontracteerde prestaties.
  2. De Opdrachtgever verklaart bekend te zijn met het repertoire en het gebruikelijke geluidsvolume bij optredens van de artiest. De bands van AE produceren gemiddeld een volume tussen de 95 en 100 dB(A) met pieken tot 105 dB(A) of anders in overleg.
  3. De Artiest is verplicht ruim van te voren aanwezig te zijn (minimaal 30 minuten voor aanvang van het optreden), met alle zaken die voor de Opdracht nodig zijn, tenzij schriftelijk van te voren is overeengekomen dat bepaalde voor de Opdracht benodigde zaken door AE, de Opdrachtgever en/of de toe leverancier zullen worden verstrekt.
  4. De Opdrachtgever dient ervoor zorg te dragen dat de Artiest(en) voor aanvang van het optreden gedurende 1 uur vrije en directe toegang hebben tot een ontruimd podium om hun opbouwwerkzaamheden uit te voeren. Indien AE ook zorg draagt voor de geluidsinstallatie dan dient de Opdrachtgever ook zorg te dragen dat het crew van de geluidsinstallatie voorafgaand aan het opbouwen van de band gedurende 4 uren vrije en directe toegang hebben tot de locatie en een ontruimd podium om hun opbouw werkzaamheden te verrichten.
  5. De Artiest(en) moet(en) ten aller tijden volledig zichtbaar zijn voor het publiek en in staat zijn om oogcontact te kunnen maken met het publiek. Deze zichtbaarheid mag ook niet belemmerd worden door de podiumconstructie aan de voorzijde van het podium.
  6. Indien het optreden buiten plaatsvindt dient de Opdrachtgever zorg te dragen voor een overdekking met deugdelijke bescherming tegen regen en wind en een verharde te allen tijde droge ondergrond. Het podium / speelvlak en overkapping voor meng- en lichttafels (indien deze op een andere locatie staan) dienen daarbij deugdelijk, afgeschermd en overdekt te zijn, volledig afgesloten aan achterkant en zijkanten, opdat de weersomstandigheden redelijkerwijs geen schade kunnen toebrengen aan bijvoorbeeld betrokkenen en/of zaken van de Artiest, toeleverancier en/of AE.
  7. Het gebruik van een zogenaamde geluidsbegrenzer/ limiter is niet toegestaan, tenzij anders schriftelijk overeengekomen.
  8. Indien ten tijde van het optreden alsnog blijkt dat een geluidsbegrenzer/ limiter aanwezig is, zonder voorafgaand overleg en afstemming, behoudt Artiest zich het recht voor het optreden geen doorgang te laten vinden.
  9. Indien de geluidsinstallatie wordt verzorgd door een andere toeleverancier dan AE dan regelt AE een geluidstechnicus om deze te bedienen, hiervoor wordt er een meerprijs in rekening bij de Opdrachtgever gebracht. De Opdrachtgever zorgt voor een assisterende geluidstechnicus vanuit de locatie / installatie die gedurende duur van het optreden en opbouw ervan aanwezig is.
  10. De opdrachtgever is gehouden ervoor zorg te dragen dat Artiest(en) het optreden verantwoord en onder veilige omstandigheden kan uitvoeren. Hieronder wordt, naast de in de technische en praktische bepalingen genoemde punten, in ieder geval verstaan: voldoende molest beveiliging voor Artiest(en) , hun apparatuur en instrumentarium.
  11. Bij de benodigde speelruimte voor de Artiest dient rekening te worden gehouden met minimaal 2 m2 per bandlid.
  12. Artiest behoudt zich het recht voor te werken met een wijziging in de personele bezetting ongeacht de reden van wijziging, waarbij de kwaliteit van de dienstverlening door Artiest wordt gewaarborgd.
  13. Artiest zal, indien Artiest door ziekte en/of andere onvoorziene omstandigheden verhinderd is om op te treden werken met een personele vervanging.
  14. Indien Artiest op weg naar het optreden oponthoud heeft of verwacht te krijgen, zal Opdrachtgever direct gewaarschuwd worden. Opdrachtgever zal voor dit doel een bereikbaar telefoonnummer ter beschikking stellen. Artiest zal, voor zover redelijkerwijs mogelijk, onmiddellijk maatregelen nemen teneinde zo spoedig mogelijk op de plaats van bestemming te kunnen arriveren.
  15. Het maken van beeld- en/of geluidsopnamen van het optreden van de Artiest in kwestie is slechts toegestaan na vooraf verkregen schriftelijke toestemming van AE.
  16. De Opdrachtgever garandeert dat indien de omstandigheden ten tijde van de uitvoering van de Opdracht dit noodzakelijk mochten maken dat Opdrachtgever in overleg met AE voor een professionele ordedienst ter plaatse zorgt.
  17. De Opdrachtgever garandeert dat de ordehandhaving geregeld is tijdens opbouw, uitvoering en afbouw.
  18. De Opdrachtgever garandeert dat Artiest de afstand tussen kleedkamer en podium ongestoord en veilig kan afleggen.
  19. De Opdrachtgever garandeert dat Voor de Artiest een schone en afsluitbare kleedkamer zonder inkijk van buitenaf aanwezig is, in ieder geval voorzien van spiegels, verlichting en noodzakelijke verwarming, tenzij schriftelijk anders overeengekomen.
  20. De Opdrachtgever garandeert dat indien voor laden/lossen een ontheffing nodig is, Opdrachtgever hiervoor zorg zal dragen.
  21. De Opdrachtgever garandeert dat indien de afstand tussen de laad/losplaats en de speelplek een langere afstand betreft dan 25 meter en/of indien de laad route niet deugdelijk verhard is, dit tenminste 14 dagen voor datum optreden door Opdrachtgever aan AE zal worden opgegeven, er zal dan extra sjouwhulp en/of andere voorzorgsmaatregelen door AE worden verzorgd. Voor deze extra sjouwhulp en/of voorzieningen zal door AE extra kosten in rekening worden gebracht, tenzij anders schriftelijk is overeengekomen.
  22. De Opdrachtgever garandeert dat tenminste 14 dagen voor datum optreden de eventuele aanwezigheid van drie of meer te overbruggen traptreden van maximaal 20 centimeter per traptrede tussen de laad/losplaats en het podium door Opdrachtgever aan AE zijn doorgegeven. In geval er drie of meer traptreden moeten worden overbrugd tussen de laad/losplaats en de speelplek zal er een extra sjouw toeslag door AE in rekening worden gebracht.
  23. De Opdrachtgever garandeert dat indien aan bepalingen in dit artikel niet is voldaan door Opdrachtgever, wordt er voorafgaand aan het optreden een extra toeslag van € 75,00 gerekend plus eventuele bijkomende kosten voor aanvullende materialen op straffe van eenzijdig annuleren van het optreden door AE. Dit bedrag zal op datum optreden zelf ter plaatse op locatie verrekend worden, tenzij de Opdrachtgever zorgt voor voldoende maatregelen in de vorm van hulpmiddelen en/of sjouwhulp waardoor Artiest en haar crew geen extra sjouwwerkzaamheden hoeven te verrichten die in strijd zijn met de ARBO wetgeving.
  24. De Opdrachtgever garandeert dat voor AE, Artiest en haar toeleveranciers een parkeerplaats binnen een straal van 100 meter na het laden en lossen beschikbaar is voor alle door Artiest en haar crew gebruikte vervoersmiddelen.
  25. De Opdrachtgever garandeert dat parkeerkosten en eventuele andere kosten (zoals voor overtocht op een boot) zijn voor rekening van de Opdrachtgever en zullen achteraf door AE in rekening worden gebracht.
  26. De Opdrachtgever garandeert dat indien de Artiest gebruik maakt van Riders en deze door de Artiest vóór het sluiten van de Overeenkomst met AE van toepassing zijn verklaard op de uitvoering van de Opdracht, verklaart Opdrachtgever dat deze Riders zullen worden nageleefd en/of gerespecteerd. AE zal in het voorkomende geval Opdrachtgever direct informeren over de door de Artiest gehanteerde Riders.
  27. De Opdrachtgever verklaart ermee bekend te zijn dat de Artiest en zijn medewerkers, die noodzakelijk aanwezig moeten zijn bij de uitvoering van de Opdracht, tijdens de uitvoering per uur recht hebben op alcoholvrije drank consumpties, tenzij vooraf anders schriftelijk is overeengekomen;
  28. De Opdrachtgever verklaart ermee bekend te zijn dat de Artiest en zijn medewerkers, die noodzakelijk aanwezig moeten zijn bij de uitvoering van de Opdracht, recht hebben op een eenvoudige doch voedzame warme maaltijd (geen snacks, brood en soep maaltijd), tenzij vooraf anders schriftelijk is overeengekomen. De Opdrachtgever van te voren overeenstemmen met AE waaruit deze maaltijd zal bestaan.
  29. Indien de opdrachtgever in gebreke in het bovenstaande dan heeft de Artiest het recht om (eventueel extern) passende maaltijden te bestellen, de kosten hiervan zijn voor de rekening van de opdrachtgever.
  30. de Artiest gerechtigd is elk gecontracteerd uur minimaal 15 (vijftien) minuten te pauzeren, tenzij vooraf anders schriftelijk is overeengekomen.
  31. De Toeleverancier garandeert een juiste uitvoering te geven aan diens verplichtingen voortvloeiende uit de met het AE gesloten Overeenkomst met betrekking tot de te leveren diensten en/of de ter beschikking te stellen zaken.
  32. Opdrachtgever staat garant voor de veiligheid van de Artiest, Crew en andere begeleiders.
  33. Indien sprake is van een reisafstand van tenminste 225 kilometer voor Artiest (enkele reis), zal, tenzij anders schriftelijk overeengekomen, Opdrachtgever voor Artiest en Crew een hotelovernachting inclusief ontbijt ter beschikking stellen voor de nacht volgend op het optreden door Artiest bij Opdrachtgever. Per lid van de Artiest en Crew zal een separate hotelkamer ter beschikking worden gesteld. De hotelfaciliteit is van een redelijke kwaliteit (tenminste twee sterren conform ANWB classificatie). Tenzij anders is overlegd.
  34. Het gebruik maken van apparatuur en/of instrumentarium door Opdrachtgever en/of gasten van de Opdrachtgever voor stukjes, liedjes, etc. is enkel toegestaan na overleg vooraf met Artiest.
  35. Het ‘doorprikken’ van een DJ of andere (tape) act naar de installatie van Artiest is enkel toegestaan indien vooraf na overleg overeengekomen. Artiest heeft het recht voor het ‘doorprikken’ een extra vergoeding te vragen.

 

ARTIKEL 5 AANSPRAKELIJKHEID / VRIJWARING

  1. Vertragingen of niet optreden, veroorzaakt doordat aan de bovenstaand genoemde eisen niet of onvoldoende wordt voldaan, kunnen nimmer leiden tot verhaal van enige schade bij Artiest of AE.
  2. Opdrachtgever zal de Artiest op de hoogte stellen van eventuele omleidingen, wegopbrekingen en/of -afsluitingen die de directe toegang tot de locatie van het optreden kunnen belemmeren. Vertragingen of niet optreden, veroorzaakt doordat aan deze eisen niet of onvoldoende wordt voldaan, kan nimmer leiden tot verhaal van enige schade bij AE en/of Artiest.
  3. Onverminderd de bevoegdheid van AE om van de Opdrachtgever al dan niet (gedeeltelijk) nakoming of ontbinding van de Overeenkomst te vorderen, is de Opdrachtgever volledig aansprakelijk voor alle schade, vervolgschade daaronder inbegrepen, van AE, voortvloeiende uit het niet of niet volledig voldoen aan enige in deze algemene voorwaarden genoemde garantie en/of verplichting.
  4. Iedere schade aangebracht aan instrumenten, geluidsapparatuur e.d. van de Artiest zowel in eigendom als ingehuurd, veroorzaakt door het aanwezige publiek of veroorzaakt als gevolg van een falende stroomvoorziening, wordt door de Opdrachtgever volledig vergoed tegen taxatiewaarde vastgesteld door een erkend taxateur met aantoonbare expertise op het gebied van instrumenten en geluidsapparatuur. Betaling vindt plaats uiterlijk binnen een maand nadat de schade is toegebracht en de taxatiewaarde is vastgesteld
  5. De Opdrachtgever is aansprakelijk voor iedere schade aan en/of verlies van door AE of door derden – al dan niet tegen betaling – aan de Opdrachtgever ter beschikking gestelde zaken, alsmede voor schade aan en/of verlies van gebruikte zaken ten behoeve van de uitvoering van de Opdracht van de Artiest.
  6. AE kan nimmer aansprakelijk worden gesteld voor schade aan gebouw, inboedel, verlies / diefstal etc., aangebracht door derden.
  7. In het geval er meer dan één Opdrachtgever is, is ieder der Opdrachtgevers jegens AE voor de volledige betaling van het factuurbedrag hoofdelijk aansprakelijk. AE is steeds gerechtigd de Opdrachtgever te verzoeken genoegzame zekerheid te stellen voor de nakoming van diens betalingsverplichtingen.
  8. De Opdrachtgever is steeds gehouden de gevraagde zekerheid op eerste verzoek van AE te verschaffen.

 

ARTIKEL 6 – BETALING

  1. Betaling dient uiterlijk 28 dagen voorafgaand aan het optreden per bank plaats te vinden tenzij anders overeengekomen. Indien anders overeengekomen wordt er om een aanbetaling gevraagd die uiterlijk 7 dagen na bevestiging van het optreden per bank voldaan moet zijn.
  2. Indien de Opdrachtgever niet tijdig aan al diens betalingsverplichtingen heeft voldaan is deze van rechtswege in verzuim. AE heeft alsdan het recht om zonder nadere aankondiging van de Opdrachtgever in rechte nakoming te vorderen. Ook behoudt Artiest en/of AE zich het recht voor het optreden geen doorgang te laten vinden.
  3. Bij niet, niet volledige of niet tijdige betaling is de Opdrachtgever voor iedere maand over het aan AE verschuldigde bedrag een rente verschuldigd gelijk aan de wettelijke rente zoals geldend op het moment van de vervaldatum van de factuur verhoogd met 2% contractuele rente (twee procent), waarbij een gedeelte van de maand bij de berekening als een gehele maand wordt aangemerkt.
  4. Daarnaast is de Opdrachtgever in dat geval aan AE tevens de buitengerechtelijke incassokosten verschuldigd, voor particuliere klanten geldt daarbij het volgende conform de wet incasso kosten:
    – 15% over over de eerste € 2.500,- van de hoofdsom van de vordering, met een minimum van € 40,-;
    – 10% over de volgende € 2.500,- van de hoofdsom van de vordering;
    – 5% over de volgende € 5.000,- van de hoofdsom van de vordering;- 1% over de volgende € 190.000,- van de hoofdsom van de vordering;
    – 0,5% over het meerdere van de hoofdsom met een maximum van € 6.775,-.
  5. Voor zakelijke klanten geldt het volgende:
    – 15% over over de eerste € 3.200,- van de hoofdsom van de vordering, met een minimum van € 125,-;
    – 10% over de volgende € 6.500,- van de hoofdsom van de vordering;
    – 7% over de volgende € 16.250,- van de hoofdsom van de vordering;
    – 4% over het meerdere tot € 65.000,- van de hoofdsom van de vordering;
    – 1% over de volgende € 190.000,- van de hoofdsom van de vordering;
    – 2% over het meerdere.
  6. Onverminderd het vorenstaande is de Opdrachtgever gehouden alle andere door AE in redelijkheid te maken kosten zoals, maar niet beperkt tot, juridische kosten te vergoeden.
  7. In het geval de Opdrachtgever in strijd handelt met dit artikel heeft AE het recht diens verplichtingen jegens de Opdrachtgever op te schorten.
  8. De Opdrachtgever verplicht zich jegens AE nimmer direct betalingen te verrichten aan de desbetreffende Toeleverancier en/of Artiest, tenzij anders is overeengekomen.
  9. De op grond van enig intellectueel eigendomsrecht af te dragen gelden, onder meer aan BUMA/STEMRA met betrekking tot de auteursrechten en aan SENA met betrekking tot de naburige rechten zitten niet inbegrepen in de prijsopgaven van AE en zijn voor rekening van de Opdrachtgever. In geval een particulier een artiest inhuurt voor een besloten feest waar geen toegang voor wordt geheven zoals bijvoorbeeld een verjaardag of bruiloft dan hoeven er geen BUMA/STEMRA EN SENA rechten te worden afgedragen.

 

ARTIKEL 7 – ANNULERING EN OVERMACHT

  1. In geval van aantoonbaar overmacht dat niet te voorzien was op het moment van de overeenkomst mag deze Overeenkomst kosteloos (met uitzondering van reeds gemaakte kosten en bestede tijd door artiesten en management) en zonder verdere ingebrekestelling worden geannuleerd. Onder overmacht wordt verstaan:
    1. mobilisatie, oorlog, molest, terrorisme;
    2. een dag van nationale rouw;
    3. overheidsmaatregelen waardoor het optreden in geen enkele vorm plaats kan vinden;
    4. natuurrampen waardoor het optreden geen doorgang kan vinden;
    5. ziekte van de Artiest;
    6. zeer ernstige ziekte van een familielid in de eerste graad;
    7. overlijden van een familielid in de eerste graad.
  2. Dit annuleringsrecht bij overmacht geldt voor zowel AE als Opdrachtgever.
  3. Het ontbreken van vergunningen is geen overmacht en Opdrachtgever zal in dat geval de volledig afgesproken gage aan AE betalen.
  4. Annulering door overmacht dient schriftelijk te geschieden gericht aan AE met de reden van overmacht en een bewijs van overmacht (doktersverklaring, e.d.).
  5. Indien Opdrachtgever de Overeenkomst wil annuleren, dient hij dit schriftelijk ter kennis te brengen aan AE. Onverminderd het recht op schadevergoeding volgens de wet, heeft AE bij annulering van het optreden of opdracht recht op de volledige gage, althans een redelijk percentage daarvan, afhankelijk van de termijn van opzegging door de Opdrachtgever. De annuleringsvergoeding, berekend volgens de volgende staffel, rekening houdend met het advies van de Nederlandse Toonkunstenaarsbond:
    -Opzegging 24 uren of korter voorafgaand aan het optreden: 100% van de gage.
    -Opzegging 1 maand of korter voorafgaand aan het optreden: 75% van de gage.
    -Opzegging tussen 1 en 2 maanden: 50% van de gage
    -Opzegging tussen 2 en 3 maanden: 25% van de gage ;
    -Opzegging langer dan 3 maanden voorafgaand aan het optreden: 10% van de gage
  6. Deze kosten zijn vanaf het moment van annulering met onmiddellijke ingang opeisbaar. Bij annulering hoeven de berekende reiskosten en eventuele toeslagen voor wacht- en nachturen niet te worden betaald voor zover deze nog niet gemaakt zijn.

 

ARTIKEL 8 WACHTGELD

  1. Indien bandleden en/of crew meer dan 1 uur voor aanvang moeten zijn of pas veel later kunnen afbouwen (meer dan een half uur na afloop van het optreden), dan worden er zogeheten wachturen in rekening gebracht à 25,00 euro per persoon per uur.
  2. Indien de pauzes tussen sets in langer moeten duren dan 45 minuten, dan wordt hiervoor ook wachtgeld in rekening gebracht.

 

ARTIKEL 9 ONVERBINDENDHEID/HIATEN

Indien één of meer bepalingen van deze algemene voorwaarden onverbindend mochten zijn of worden, bijvoorbeeld in het geval in rechte mocht komen vast te staan dat het een onredelijk bezwarend beding betreft, blijven de overige bepalingen onverminderd van kracht. Partijen verplichten zich alsdan om een niet verbindende bepaling te vervangen door een bepaling die wel verbindend is en die – gelet op het doel en de strekking van deze algemene voorwaarden – zo min mogelijk afwijkt van de niet-verbindende bepaling.

 

ARTIKEL 10 GESCHILLEN

Het kan altijd voorkomen dat er iets niet helemaal gaat zoals gepland. We raden u aan om klachten eerst bij ons kenbaar te maken door te mailen naar info@anervo-entertainment.nl. Leidt dit niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om uw geschil aan te melden voor bemiddeling via WebwinkelKeur via https://www.webwinkelkeur.nl/kennisbank/consumenten/geschil. _

Tevens is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR-platform van de Europese Commissie. Dit ODR-platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr. Wanneer uw klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het u vrij om uw klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.

Op de door AE gesloten Overeenkomsten en de uitvoering daarvan is Nederlands recht van toepassing. Van alle geschillen, welke direct of indirect voortvloeien uit de door het AE en de Wederpartij gesloten Overeenkomst, is uitsluitend de rechter in het Arrondissement Almelo bevoegd kennis te nemen, zulks onverlet de eventuele bevoegdheid van de kantonrechter.

Anervo Entertainment | Willem Kloosstraat 3 | 7442 ZN Nijverdal |info@anervo-entertainment.nl|www.anervo-entertainment.nl| Kvk.66774810| BTW-nr. NL001589406B09 l


Inleiding
00. ANERVO Entertainment

Je leest op dit moment de privacy verklaring
van ANERVO Entertainment. ANERVO Entertainment is een website waar je al je feesten en events kan boeken en is onderdeel van Rumworld.
Denk hierbij aan het geven van een proeverij, feestavond, workshop, etc..
Er zijn situaties waarin jouw gegevens door
ANERVO Entertainment verzameld worden. Het is daarom
goed dat jij weet wat daarmee gedaan wordt
en hoe je jouw wensen rondom jouw gegevens
kan aangeven. Daarover gaat deze verklaring.
Als jij je niet prettig voelt omtrent het gebruik
van jouw gegevens door ANERVO Entertainment neem
dan gerust contact op!
info@anervo-entertainment.nl | 06 14 17 65 53
Willem Kloosstraat 3| 7448ZN | Nijverdal
BTW. ID Nr. NL001589406B09 | KVK Nr. 66774810

01. Het versturen van nieuwsbrieven
ANERVO Entertainment stuurt via e-mail nieuwsbrieven.
Deze nieuwsbrieven zijn enerzijds commercieel
en anderzijds gericht op kennisdeling. Je
voornaam en e-mailadres worden verzameld
via het daarvoor bestemde formulier op de
website van ANERVO Entertainment Daarnaast kan je
mondeling of tekstueel gevraagd worden om
je aan te melden.

 

02. Contact opnemen
Jouw gegevens zullen verzameld worden als
jij contact opneemt met ANERVO Entertainment via de
website. In dit formulier wordt echter alleen
gevraagd om de benodigde gegevens om een
voorstel of een dienst aan te kunnen bieden,
zoals je naam, bedrijfsnaam, e-mailadres,
telefoonnummer en omschrijving.

 

03. Analytics
De website van ANERVO Entertainment verzamelt jouw
gegevens om de website te verbeteren. Dit
gebeurt met Google Analytics. Deze gegevens
zijn anoniem en zijn dus niet gebonden aan
jouw persoonlijke gegevens. Denk hierbij aan
informatie zoals de duur van je website bezoek
of de pagina’s die je veel bezoekt.
Alle gegevens worden alleen verwerkt met
jouw uitdrukkelijke toestemming dan wel ter
uitvoering van de overeenkomsten die worden
aangegaan, dan wel omdat verwerking
noodzakelijk is om jou in contact te brengen
met potentiële relaties en/of opdrachtnemers.

 

Ontvangers

De gegevens die ANERVO Entertainment ontvangt en
verwerkt worden beheerd d.m.v.:
01. Mailchimp
De nieuwsbrieven worden verzonden met
Mailchimp. Op het moment dat jij je aanmeldt
voor de nieuwsbrief, wordt jouw e-mailadres
en voornaam automatisch opgeslagen in de
daarvoor bestemde lijst binnen Mailchimp.
02. JW Webmail
De e-mail van ANERVO Entertainment wordt gehost
bij Jouw Web. Als jij contact opneemt via de
formulieren of via mail, worden die betreffende
mails opgeslagen op de servers van Jouw Web.
02. Jouw Web
De website en back-ups van de website
worden gehost bij Jouw Web. Gegevens die jij
achterlaat op de website van ANERVO Entertainment zijn
op de servers van Jouw Web opgeslagen.
03. Mollie
Mollie is een zogenaamde PSP, zij verzorgen de betalingen aan ANERVO Entertainment

04. DigiBTW

DigiBTW verzorgt voor ons de offertes en facturen alswel de verkopen

05. Webwinkelkeur
Wij verzamelen reviews via het platform van WebwinkelKeur. Als u een review achterlaat via WebwinkelKeur dan bent u verplicht om uw naam en e-mailadres op te geven. WebwinkelKeur deelt deze gegevens met ons, zodat wij de review aan uw bestelling kunnen koppelen. WebwinkelKeur publiceert uw naam eveneens op de eigen website. In sommige gevallen kan WebwinkelKeur contact met u opnemen om een toelichting op uw review te geven. In het geval dat wij u uitnodigen om een review achter te laten delen wij uw naam en e-mailadres met WebwinkelKeur. Zij gebruiken deze gegevens enkel met het doel u uit te nodigen om een review achter te laten. WebwinkelKeur heeft passende technische en organisatorische maatregelen genomen om uw persoonsgegevens te beschermen. WebwinkelKeur behoudt zich het recht voor om ten behoeve van het leveren van de dienstverlening derden in te schakelen, hiervoor hebben wij aan WebwinkelKeur toestemming gegeven. Alle hierboven genoemde waarborgen met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens zijn eveneens van toepassing op de onderdelen van de dienstverlening waarvoor WebwinkelKeur derden inschakelt.

We vinden het belangrijk dat reviews een zo goed mogelijk beeld geven over onze producten en service. Onze beoordelingen worden daarom, onpartijdig, beheerd door WebwinkelKeur.

Webwinkelkeur heeft maatregelen getroffen om de echtheid van reviews te garanderen. Welke maatregelen dit zijn lees je hier.

Onze klanten worden niet beloond voor het schrijven van reviews. Er worden geen kortingen of andere cadeautjes gegeven

 

Opslag periode

Jouw gegevens worden voor langere tijd
bewaard door ANERVO Entertainment maar nooit langer
dan nodig is voor het uitvoeren van activiteiten,
tenzij we op grond van een wettelijke regeling
jouw gegevens langer moeten bewaren.
01. Het versturen van nieuwsbrieven
Jouw e-mailadres en voornaam worden
opgeslagen in Mailchimp. De opslag van jouw
gegevens is voor onbepaalde tijd. Jij kan je
namelijk uitschrijven wanneer je maar wilt via
de link onderaan de nieuwsbrieven of door een
mail te sturen naar info@rumworld.nl
02. Contact opnemen
Op het moment dat je contact opneemt met
ANERVO Entertainment via e-mail, dan worden die gegevens
die jij meestuurt, zoals bijvoorbeeld je naam,
bedrijfsnaam, en e-mailadres, opgeslagen op
de mailserver. Die mails worden tot maximaal
twee jaar terug bewaard.
03. Analytics
De gegevens die Analytics op de website
verzameld zijn anoniem, dus niet verbonden
aan jouw naam, bedrijf of e-mailadres. Deze
gegevens worden voor onbepaalde tijd
bewaard binnen Google Analytics.

 

BEVEILIGING

Er worden van jouw persoonsgegevens geen
fysieke kopieën gemaakt. Je gegevens worden
alleen beheerd in de eerder genoemde
systemen en software.
De persoonsgegevens die door ANERVO Entertainment
of door eerder genoemde derden worden
beheerd, zijn alleen toegankelijk via bovenstaande software en zijn beveiligd met een
wachtwoord en daar waar mogelijk met
tweestapsverificatie.
Bij deze tweestapsverificatie wordt een code
vanuit de software gegenereerd en verstuurd
naar ANERVO Entertainment. Deze code dient gebruikt te
worden tijdens het inlogproces.
De apparaten die jouw gegevens openen zijn
elk zelf ook vergrendeld met een wachtwoord
en/of vingerafdruk. Het aantal apparaten die
toegang hebben tot jouw gegevens wordt
beperkt tot alleen de benodigde apparaten.
Beveiliging
05.
Daarnaast wordt jouw bezoek aan onze
website beveiligd door een SSL certificaat. Dit
betekent dat jouw verbinding met de website
van ANERVO Entertainment is. Je herkent deze
beveiliging aan het  slotje voor de url.

JOUW RECHTEN

01. Recht op inzage
Je hebt het recht om ten alle tijden jouw
gegevens op te vragen die bij ANERVO Entertainment
vastgelegd en bewaard worden. Dit doe je
door een e-mail te sturen of telefonisch contact
op te nemen met ANERVO Entertainment. Je krijgt dan
een overzicht van jouw gegevens.
02. Recht op rectificatie
Kloppen je gegevens niet? Of zijn je gegevens
veranderd? Je hebt het recht om dit te laten
rectificeren door ANERVO Entertainment Je gegevens
omtrent de nieuwsbrief kan je aanpassen via
de daarvoor bestemde url onderaan elke nieuwsbriefmail.
03. Recht op overdracht
Mocht jij de gegevens nodig hebben die bij
ANERVO Entertainment opgeslagen liggen in het geval je
overstapt naar een andere partij of dienst, dan
heb je het recht op overdracht. Hierbij dient
ANERVO Entertainment al jouw gegevens over te dragen
aan de andere partij..
04. Recht op wissen van gegevens
Wil je niet langer dat jouw gegevens bij
ANERVO Entertainment vastgelegd zijn? Dan heb je het
recht op het laten wissen van jouw gegevens.
05. Recht op het indienen van een klacht
Je hebt het recht om een klacht in te dienen bij
Autoriteit Persoonsgegevens, als je vindt dat
ANERVO Entertainment niet op de juiste manier met jouw
gegevens omgaat.
06. Recht op stop gegevensgebruik (bezwaar)
Wil jij niet dat ANERVO Entertainment jouw gegevens
gebruikt? Dan heb je het recht op het stoppen
van het gebruik van jouw persoonsgegevens.
Het gebruik maken van deze rechten kan via
info@anervo-entertainment.nl onder toezending
van een kopie id-bewijs waarbij de pasfoto,
de nummers onderaan het paspoort, idbewijsnummer en BSN onleesbaar zijn gemaakt.
Het streven is om binnen een week te reageren.

 

PLICHTEN

ANERVO Entertainment verwerkt persoonsgegevens
op grond van een gerechtvaardigd belang,
namelijk een commercieel belang. Denk hierbij
aan het aanbieden van diensten of producten
van ANERVO Entertainment via e-mail. Jouw gegevens
zullen nooit verkocht worden aan derden.
De gegevens die verplicht zijn om aan te leveren,
zijn de minimale benodigde gegevens voor
het aanbieden van de diensten of producten.
Je e-mailadres is bijvoorbeeld nodig om de
nieuwsbrief te kunnen versturen. Als deze
verplichte gegevens niet worden aangeleverd,
kan ANERVO Entertainment de betreffende dienst niet
aanbieden.
Mocht het nodig zijn gegevens die jij hebt
gedeeld met ANERVO Entertainment met anderen dan
de hierboven genoemde partijen te delen
(voor bijvoorbeeld het aanbieden van een
dienst), dan zal daar eerst jouw toestemming
voor worden gevraagd.
ANERVO Entertainment behoudt zich het recht de
gegevens te openbaren wanneer dit wettelijk
is vereist dan wel wanneer ANERVO Entertainment dit
gerechtvaardigd acht om te voldoen aan een
juridisch verzoek/proces of om de rechten,
eigendom of veiligheid van ANERVO Entertainment te
beschermen. Daarbij trachten wij altijd jouw
recht op privacy zoveel mogelijk te respecteren.
Heb je toch nog vragen? Neem gerust contact
op via onderstaande contactgegevens.

info@anervo-entertainment.nl | 06 14 17 65 53
Willem Kloosstraat 3| 7448ZN | Nijverdal
BTW. ID Nr. NL001589406B09 | KVK Nr. 66774810

 

Anervo Entertainment is naamhouder van o.a.
Anervo Entertainment
rumworld.nl


 

DISCLAIMER
Algemeen
Het onderstaande is van toepassing op de webpagina. Door de webpagina te gebruiken stemt u in met deze disclaimer. 

Privacy verklaring

U kunt deze website bezoeken zonder ons mee te delen wie u bent of enige informatie over uzelf te verschaffen. 
Er zijn echter situaties waarbij wij informatie van u nodig hebben om bijvoorbeeld met u te corresponderen, een reservering te plaatsen, een bestelling te plaatsen dan wel een inschrijving te verwezenlijken. 
Wij streven ernaar u dat te allen tijde te laten weten voordat wij persoonlijke informatie via internet verzamelen. 
Deze website houdt door middel van een teller het aantal bezoekers bij, de websites waar zij van afkomstig zijn en via welke provider men toegang heeft tot het internet. 
De resultaten worden uitsluitend in geaggregeerde en in niet tot individuele personen herleidbare vorm gebruikt.
Verzamelde (persoons)gegevens worden niet aan derden verkocht of ter beschikking gesteld. Dit behoudens speciale omstandigheden, bijvoorbeeld indien wettelijk vereist. 
Tevens kunt u op ieder gewenst moment verzoeken uw gegevens uit onze bestanden te laten verwijderen.
Bedrijven die uw informatie kunnen zien zijn:
ANERVO Entertainment, zoals beschreven
Google, voor ranking en statistieken
LB Media, webhost van Rumworld voor inloggen, adressen, nieuwsbrief etc.
Digibtw, voor adressen etc. voor facturen

Uitsluiting van aansprakelijkheid

Alle informatie op deze webpagina is bedoeld voor persoonlijk gebruik. 
Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend. 
Wijzigingen en typefouten zijn voorbehouden. 
Wij spannen ons in om de informatie op deze webpagina zo volledig en nauwkeurig mogelijk te laten zijn.
ANERVO Entertainment aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade op welke manier dan ook ontstaan door gebruik, onvolledigheid of onjuistheid van de aangeboden informatie op deze website. 

Beschikbaarheid

De informatie en aanbevelingen op deze website kunnen zonder voorafgaande waarschuwing of kennisgeving worden gewijzigd. 
Wij spannen ons in om deze webpagina zo veel mogelijk beschikbaar te stellen, maar wij aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele gevolgen van (tijdelijke) niet-beschikbaarheid.

Auteursrechten en intellectuele eigendomsrechten

Het auteursrecht op deze website berust bij ANERVO Entertainment of bij derden welke met toestemming dit (beeld)materiaal beschikbaar hebben gesteld aan ANERVO Entertainment 
Vermenigvuldiging in wat voor vorm dan ook is alleen toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming van ANERVO Entertainment
PRIVACY BELEID
COOKIES
Wanneer u onze site bezoekt, plaatsen wij een of meerdere cookies. 

Cookies zijn kleine stukjes informatie (bestandjes) die een website op uw computer achterlaat. De website instrueert de web browser waarmee u websites bekijkt (bijvoorbeeld Firefox) om deze cookies op uw computer op te slaan. 

Er zijn twee soorten cookies. Sessie cookies worden weer van uw computer verwijderd zodra u uw web browser afsluit. Permanente cookies blijven op uw computer staan, ook na afsluiting van uw web browser. 

Wij gebruiken sessie cookies om het navigeren in de website te vergemakkelijken en permanente cookies om bepaalde gebruikersinstellingen te bewaren, zodat het gebruik van de website voor u kan worden geoptimaliseerd. 
Wij gebruiken permanente cookies ook om meer gerichte informatie op onze website te zetten en om informatie te verzamelen over onze klanten, voor doeleinden van gerichte communicatie, zoals het verstrekken van service informatie over onze producten en diensten en gerichte marketing rond onze producten en diensten. Wij geven/verkopen uw gegevens nooit aan derden.

U heeft de mogelijkheid om een waarschuwing te krijgen als een cookie wordt geplaatst en om cookies te weigeren. U kunt daarvoor uw web browser (bijvoorbeeld Internet Explorer of Mozilla Firefox) instellen om alle cookies of slechts bepaalde cookies te weigeren (raadpleeg daarvoor de handleiding van uw web browser). U kunt dan echter niet meer van alle mogelijkheden van de site gebruik maken. 
Cookies kunnen uw computer of bestanden die op uw computer staan niet beschadigen.

Verwerken van uw gegevens
Wanneer u gebruik maakt van onze website verzamelen en verwerken wij de volgende gegevens van u:

  • van alle bezoekers van onze website verzamelen en verwerken wij standaardinformatie over ,statistieken op page views, verkeer van en naar ANERVO Entertainment
  • van deelnemers aan ons forum en/of gastenboek verzamelen en verwerken wij IP-adressen en de gegevens die zij op het forum hebben geplaatst;
  • van deelnemers aan een promotieactie of prijsvraag verzamelen en verwerken wij NAW-gegevens, e-mailadres en inzending voor de actie of prijsvraag;
  • van mensen die een bericht versturen via onze contact mogelijkheden verzamelen en verwerken wij IP-adres, naam, e-mailadres, telefoonnummer, besturingsgegevens pc en de vraag of opmerking.


Doeleinden verwerking gegevens
Wij verwerken uw gegevens voor de volgende doeleinden:

  • het leveren van onze diensten, waaronder het aanbieden als agent, dropship, bemiddelaar van alcoholische drank en gerelateerde produkten. Onze evenementen, proeverijen, promo acties en prijsvragen, indien u daarvan gebruik maakt of daaraan deelneemt;
  • het beantwoorden van vragen van gebruikers;
  • het verstrekken van (persoons)gegevens aan bepaalde derden (zoals Politie, Justitie en rechthebbenden) indien wij daartoe aanleiding zien op grond van wet- en regelgeving of dit Privacybeleid;
  • het afdwingen van naleving van onze Gebruiksvoorwaarden en/of Beleidsregels;
  • het innen van vergoedingen;
  • het meten van de belangstelling voor onze diensten en het bevorderen van het gebruikersgemak van onze website;
  • het informeren van gebruikers over diensten en updates;
  • het doen van gerichte aanbiedingen.
  • eventuele andere doeleinden zoals specifiek omschreven bij het verzamelen van de informatie.


Beveiliging
Wij nemen diverse technische en organisatorische maatregelen, om uw persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies of tegen enige vorm van niet-geautoriseerde toegang, niet-geautoriseerde bekendmaking of anderszins onrechtmatige verwerking, maar niets is perfect, wij kunnen dus niets garanderen.

Algemeen
Wij kunnen dit beleid te allen tijde aanpassen. De aanpassingen zullen met onmiddellijke ingang van kracht worden. Wij raden u aan om regelmatig kennis te nemen van dit privacybeleid.

Privacyverklaring

Wij zijn toegewijd aan het beschermen van uw privacy online.

We waarderen het dat u gesteld bent op uw persoonlijke informatie die u aan ons verstrekt. In deze verklaring wordt uitgelegd hoe we informatie over u verzamelen wat we ermee doen en welke controlemogelijkheden u heeft.

Wie wij zijn?

ANERVO Entertainment is de verantwoordelijke in de zin van de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp).

Persoonsgegevens die wij over u verzamelen

We kunnen alleen de goederen leveren en diensten in uw opdracht uitvoeren, indien u ons uw persoonlijke gegevens daartoe verstrekt. In dat kader verzamelen wij persoonsgegevens zoals: uw naam, adres, e-mailadres.

Wij zullen de informatie die u zelf ons hebt verstrekt voor de in dit privacy verklaring verkregen omschreven doeleinden gebruiken.

Uw persoonlijke gegevens zullen worden gebruikt voor informatie over producten en diensten die worden aangeboden via onze website aan u, voor facturatie en orderverwerking. Uw gegevens kunnen in dit kader aan bij het afhandelen van de bestelling betrokken derden (bv. de bezorger) worden doorgegeven.

Wij kunnen uw persoonlijke gegevens gebruiken om u informatie te sturen over onze producten en diensten die u van ons verzocht hebt door het aanmelden voor onze nieuwsbrief. Het is te allen tijde mogelijk u voor de nieuwsbrief af te melden, wat kan worden gedaan met een bericht aan het hieronder aangegeven contact, of via een speciaal daarvoor bestemde link in de nieuwsbrief.

Verder zullen uw persoonsgegevens worden gebruikt voor de volgende doeleinden:

– Het beheer van uw account bij ons;

-Ter verificatie van de financiële transacties met betrekking tot de betalingen die u online maakt;

Veiligheid

Wij hechten veel belang aan de veiligheid van alle persoonlijk identificeerbare informatie in verband met onze gebruikers. We hebben veiligheidsmaatregelen getroffen om verlies, misbruik en wijziging van de persoonlijke gegevens tegen te gaan. We zullen technische en organisatorische maatregelen treffen om uw persoonsgegevens te beveiligen, door middel van:

– Toegang tot uw account te beveiligen door wachtwoord en gebruikersnaam die uniek zijn voor u;

– Uw persoonlijke gegevens op te slaan op beveiligde servers;

– Het versleuteld opslaan van betalingsgegevens met behulp van SSL-technologie.

U dient erop bedacht te zijn dat het indienen van persoonlijke informatie op internet nooit helemaal veilig is. Wij kunnen de beveiliging van informatie niet garanderen aangezien en elke vorm van informatieverstrekking geschiedt op eigen risico. Alles wat we kunnen doen is gebruik maken van al onze inspanningen om uw gegevens te beschermen en ervoor te zorgen dat we een betrouwbare en veilige omgeving behouden om uw gegevens te gebruiken. Het is raadzaam om uw browser te sluiten wanneer u klaar bent met uw sessie om ervoor te zorgen anderen geen toegang tot uw persoonlijke informatie verkrijgen als u een gedeelde computer of een computer gebruiken in een openbare plaats.

Uw rechten

Als u zich zorgen maakt over uw gegevens, hebt u het recht toegang tot de persoonsgegevens die wij over u hebben op te vragen.

Gebruik van cookies door ANERVO Entertainment

ANERVO Entertainment maakt op deze website gebruik van cookies. Dit zijn kleine tekstbestanden die op uw eindapparatuur worden opgeslagen. Sommige cookies die wij gebruiken worden na afloop van de browsersessie, dus na het afsluiten van uw browser,weer verwijderd (sessiecookies). Andere cookies blijven achter op uw eindapparatuur en stellen ons in staat om uw browser bij een volgend bezoek weer te herkennen (permanente cookies). De looptijd van de gebruikte cookies kunt u in uw browser menu inzien. Cookies kunnen uw computer of de bestanden die op uw computer zijn opgeslagen, niet beschadigen. Voor het plaatsen van cookies zal Rumworld indien wettelijk verplicht u vooraf – bij het eerste bezoek aan één van Rumworlds  websites – om toestemming vragen. Als u desgevraagd toestemming geeft, wordt deze toestemming door Rumworld opgeslagen zodat u niet bij elk bezoek aan de website opnieuw toestemming hoeft te geven. Wanneer u uw toestemming voor het gebruik van cookies wilt intrekken dan kunt u de cookies verwijderen of laten verwijderen door uw browser of virusscanner. Rumworld gaat er in dat geval van uit dat de toestemming voor het plaatsen van cookies is ingetrokken en zal u bij een volgend bezoek aan de website opnieuw om toestemming vragen. Indien u uw toestemming intrekt, kan het echter gebeuren dat u niet van alle mogelijkheden van de website gebruik kunt maken, of dat u geen toegang hebt tot bepaalde (onderdelen van) de website.

Welke cookies worden gebruikt?

  1. Functionele cookies: deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van onze website. Zij zorgen er bv. voor dat bepaalde voorkeursinstellingen worden onthouden en vergemakkelijken het navigeren tussen de verschillende pagina´s.
  2. Analytische cookies: met behulp van software van derde partijen (Google e,d,) wordt gemeten hoe vaak onze website wordt bezocht en welke pagina´s het meest worden bezocht. Statistische analyse van deze gegevens stelt ons in staat om onze website verder te optimaliseren.
  3. Tracking cookies: deze cookies volgen uw gedrag op onze website en stellen ons in staat u bij een volgend bezoek een gepersonaliseerde bezoekervaring aan te bieden.

Onze contactgegevens

Wij zijn blij met uw feedback en vragen. Wilt u contact met ons opnemen? Stuur dan een e-mail naar info@anervo-entertainment.nl of schrijf ons; Anervo Entertainment, Willem Kloosstraat 3 7442ZN Nijverdal (let op! geen bezoek of afhaal adres!) of bel ons op + 31 06 1417 6553.

ALGEMENE VOORWAARDEN ANERVO ENTERTAINMENT VERHUUR NIJVERDAL

Artikel 1Definities

Onderstaande begrippen hebben, als zij met een hoofdletter worden geschreven, de betekenis zoals vastgelegd in dit artikel, waarbij de begrippen zowel in enkelvoud als in meervoud gebruikt kunnen worden:

  • Aanbod: elk aanbod door Verhuurder aan Huurder;
  • Alg. Voorwaarden: het geheel van de bepalingen als hierna opgenomen;
  • Gehuurde: de roerende zaak die, al dan niet, in eigendom toebehoort aan Verhuurder en die middels de huurovereenkomst wordt verhuurd aan Huurder;
  • Huurder: de partij met wie Verhuurder onderhandelt over de totstandkoming van de huurovereenkomst en/of met wie Verhuurder de verhuurovereenkomst sluit;
  • Verhuurder: Anervo Entertainment met als vestigingsadres Willem Kloosstraat 3, 7442ZN, Nijverdal, 
  • Overeenkomst: een huurovereenkomst die tussen Verhuurder en Huurder wordt gesloten inclusief de eventueel na de totstandkoming overeengekomen wijzigingen(en) met betrekking tot verhuur en/of transport van goederen alsmede iedere andere overeenkomst tussen Verhuurder en Huurder;
  • Partij (-en): Huurder of Verhuurder. Wanneer het begrip in meervoudsvorm wordt gebruikt worden Huurder en Verhuurder bedoelt.

Artikel 2Algemeen

  1. Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle Aanbiedingen van Verhuurder en/of van toepassing op de totstandkoming, inhoud en uitvoering van de met Verhuurder gesloten Overeenkomsten en op alle overige rechtshandelingen en rechtsbetrekkingen tussen Huurder en Verhuurder.
  2. Deze Algemene Voorwaarden zijn met uitsluiting van eventuele door de Huurder gehanteerde algemene voorwaarden en/of condities van toepassing.
  3. Slechts personen die daartoe volgens het handelsregister van de Kamer van Koophandel bevoegd zijn, zijn bevoegd rechtshandelingen te verrichten namens Verhuurder. Rechtshandelingen verricht door andere dan daartoe bevoegde personen, kunnen slechts tegen Verhuurder en derden worden ingeroepen indien Verhuurder deze schriftelijk heeft bekrachtigd.
  4. Voorafgaand aan het sluiten van de Overeenkomst, wordt de tekst van deze Algemene Voorwaarden aan de Huurder beschikbaar gesteld. Indien dit redelijkerwijs niet mogelijk is, zal Verhuurder voordat de Overeenkomst wordt gesloten, aangeven op welke wijze de Algemene Voorwaarden bij Verhuurder zijn in te zien en dat zij op verzoek van de Huurder zo spoedig mogelijk kosteloos per e-mail worden toegezonden. De Algemene Voorwaarden zijn voor een ieder toegankelijk en opgenomen op de internetsite https://www.anervo-entertainment.nl
  5. Verhuurder is te allen tijde bevoegd wijzigingen in, dan wel aanvullingen op deze Algemene Voorwaarden aan te brengen. Wijzigingen worden bekend gemaakt per e-mail, of een ander kanaal waarvan de Verhuurder kan bewijzen dat de bekendmaking is verzonden naar de Huurder. De gewijzigde voorwaarden zullen op de Overeenkomst eerst van kracht zijn 30 kalenderdagen na mededeling door Verhuurder aan Huurder van de wijziging of de gewijzigde voorwaarde(n). Niet-inhoudelijke wijzigingen of wijzigingen van ondergeschikt belang kunnen te allen tijde worden doorgevoerd en behoeven geen berichtgeving. Indien een consument Huurder een wijziging niet wil accepteren, dient hij dit binnen 21 kalenderdagen na bekendmaking schriftelijk mede te delen aan Verhuurder. Verhuurder kan dan de wijziging heroverwegen. Indien de Verhuurder de wijziging niet intrekt, kan de consument Huurder tot de datum waarop de nieuwe voorwaarden van kracht worden, de Overeenkomst beëindigingen tegen deze datum. De gewijzigde algemene voorwaarden dienen schriftelijk te worden vastgelegd dan wel op zodanige wijze dat deze door de Huurder op een toegankelijke manier kunnen worden opgeslagen op een duurzame gegevensdrager.
  6. Indien Verhuurder niet steeds strikte naleving van deze Algemene Voorwaarden verlangt, betekent dit niet dat de bepalingen daarvan niet van toepassing zijn, of dat Verhuurder in enigerlei mate het recht zou verliezen om in andere gevallen de strikte naleving van de bepalingen van deze Algemene Voorwaarden te verlangen.
  7. Indien Verhuurder bij één of meerdere Overeenkomsten met Opdrachtgever afwijkt van deze Algemene Voorwaarden houdt dit niet in dat deze afwijking tevens geldt voor eerdere of latere Overeenkomsten tussen Partijen.
  8. Deze Algemene Voorwaarden gelden mede ten behoeve van een ieder die door Verhuurder wordt ingeschakeld, en ieder voor wiens handelen of nalaten Verhuurder aansprakelijk is of kan zijn.
  9. Afwijkende voorwaarden en/of condities zijn slechts van toepassing indien en voor zover uitdrukkelijk schriftelijk tussen Partijen is overeengekomen.
  10. Indien enige bepaling van deze Algemene Voorwaarden en/of de Overeenkomst geheel of ten dele nietig of vernietigbaar blijkt te zijn, of anderszins ongeldig blijkt te zijn, blijven de overige bepalingen onverkort van kracht. De bepalingen die niet rechtsgeldig zijn of rechtens niet kunnen worden toegepast, zullen worden vervangen door bepalingen die zoveel mogelijk aansluiten bij de strekking van de te vervangen bepalingen. Partijen verplichten zich derhalve tot het toepassen van in dat geval contractuele conversie.

Artikel 3Aanbieding

  1. Een Aanbod door Verhuurder geschiedt geheel vrijblijvend, tenzij in het Aanbod een termijn voor aanvaarding is gesteld. Indien geen aanvaardingstermijn is gesteld, kan aan het Aanbod op generlei wijze enig recht worden ontleend
  2. Alle bij het Aanbod verstrekte informatie, illustraties, tekeningen, gegevens en/of andere kenmerken gelden steeds bij benadering en zijn voor Verhuurder niet bindend.
  3. Verhuurder kan niet aan haar Aanbod worden gehouden indien de Huurder had behoren te begrijpen dat het Aanbod, of een onderdeel daarvan, een kennelijke vergissing of verschrijving bevatte.
  4. Bij aanvaarding van een vrijblijvend Aanbod door Huurder, behoudt Verhuurder zich het recht voor het Aanbod binnen 3 werkdagen na ontvangst van de aanvaarding te herroepen of daarvan af te wijken.
  5. Mondelinge toezeggingen verbinden Verhuurder slechts nadat deze uitdrukkelijk en schriftelijk door Verhuurder zijn bevestigd.
  6. Het Aanbod van Verhuurder geldt niet automatisch ook voor vervolg Aanbiedingen c.q. Overeenkomsten.
  7. Een samengesteld Aanbod verplicht Verhuurder niet tot het verrichten van een gedeelte van het Aanbod tegen een overeenkomstig deel van de in het Aanbod opgegeven prijs.
  8. Verhuurder is gerechtigd naar eigen inzicht een acceptatiebeleid te hanteren. Op verzoek van Verhuurder dient er een geldige legitimatie, en/of een uittreksel van de kamer van koophandel overlegd te kunnen worden. Ook kan er om een waarborgsom gevraagd worden dan wel een aanbetaling of volledige vooruitbetaling. Verhuurder is over de waarborgsom geen rente verschuldigd.

Artikel 4Overeenkomst

  1. Een Overeenkomst tussen Verhuurder en Huurder komt tot stand nadat deze door Verhuurder op haalbaarheid is beoordeeld en Verhuurder schriftelijk de totstandkoming en de inhoud van de Overeenkomst bevestigt. Indien een Aanbod door Huurder wordt aanvaard binnen de termijn voor aanvaarding zoals vermeld in het Aanbod, dan komt een Overeenkomst tot stand op het moment dat Huurder het Aanbod aanvaard.
  2. Indien de Huurder het Aanbod langs elektronische weg heeft aanvaard bevestigt Verhuurder onverwijld langs elektronische weg de ontvangst van de aanvaarding van het Aanbod, onder voorbehoud van het bepaalde in lid 1,3, 5 en 6.
  3. Voor zover de aanvaarding door Huurder van een door Verhuurder gedaan Aanbod op enig punt afwijkt van het Aanbod, dan komt er pas een Overeenkomst tot stand op het moment dat Verhuurder uitdrukkelijk schriftelijk de totstandkoming en de inhoud van de Overeenkomst bevestigt.
  4. Verhuurder behoudt zich het recht voor om zonder opgave van redenen de aanvaarding van een door haar gedaan Aanbod niet te accepteren of uitsluitend te accepteren onder (aanvullende) voorwaarde(n) (zie artikel 3 lid 8) waaronder in ieder geval wordt verstaan een aanbetaling, volledige vooruitbetaling en/of een waarborgsom.
  5. Verhuurder kan zich binnen wettelijke kaders - op de hoogte stellen of de Huurder aan zijn betalingsverplichtingen kan voldoen, alsmede van al die feiten en factoren die van belang zijn voor een verantwoord aangaan van de Overeenkomst. Indien Verhuurder op grond van dit onderzoek gronden heeft om de Overeenkomst niet aan te gaan, kan Verhuurder een aanvraag weigeren of aan de uitvoering bijzondere voorwaarden verbinden waaronder bijvoorbeeld het door Huurder verstrekken van zekerheden ter zake van de tijdige voldoening van zijn verplichtingen die voortvloeien uit de Overeenkomst.
  6. Het Gehuurde zal aan Huurder ter beschikking worden gesteld zoals gespecificeerd in de Overeenkomst, met dien verstande dat door Verhuurder aangebrachte geringe of kleine wijzigingen aan of met betrekking tot het Gehuurde zijn toegestaan.
  7. Huurder staat in voor alle door haar ter beschikking gestelde gegevens en stukken en vrijwaart Verhuurder tegen alle aanspraken hieromtrent.

Artikel 5Prijzen

  1. De door Verhuurder opgegeven huurprijs is per stuk, exclusief 21% BTW, en exclusief transportkosten, aanvullende diensten en alle (overige) aan de verhuur of transport van het Gehuurde verwante kosten.
  2. Indien na het Aanbod en/of na het tot stand komen van een Overeenkomst kostprijsbepalende factoren wijzigen, waaronder o.a. begrepen belastingen, accijnzen, invoerrechten en andere heffingen en lasten van overheidswege, valutakoersen, lonen, premies, de prijzen van zaken al dan niet door Verhuurder van derden betrokken en/of andere factoren, die de prijs van zaken en/of diensten (mede) bepalen, is Verhuurder gerechtigd de in het Aanbod vermelde prijs en/of de overeengekomen prijs dienovereenkomstig te wijzigen. De consument Huurder is gerechtigd de Overeenkomst te ontbinden indien de prijs binnen 3 maanden na het sluiten van de Overeenkomst wordt verhoogd, tenzij de verhoging het gevolg is van wettelijke bepalingen, in welk geval de huurder te allen tijde aan de verhoging is gebonden.
  3. De opgegeven huurprijs is gebaseerd op een kalenderdag.
  4. Partijen kunnen schriftelijk overeenkomen dat Verhuurder het Gehuurde levert en/of opbouwt op een door Huurder aangewezen locatie. In dat geval is Huurder tevens de transport- en aanverwante opbouwkosten verschuldigd aan Verhuurder.
  5. Alle prijzen zijn onder voorbehoud van druk- en zetfouten. Voor de gevolgen van druk- en zetfouten wordt geen aansprakelijkheid aanvaard.

Artikel 6Waarborgsom

  1. De Huurder is gehouden bij ondertekening van de Overeenkomst doch in ieder geval voordat de Huurder het Gehuurde in ontvangst neemt de in de Overeenkomst of (opdracht)bevestiging genoemde waarborgsom te voldoen. Na beëindiging van de Overeenkomst en nadat het Gehuurde aan Verhuurder is geretourneerd, wordt de waarborgsom gerestitueerd onder aftrek van de nog onbetaalde rekeningen en/of schadevergoedingen, ook indien deze voortvloeien uit andere Overeenkomsten.
  2. De Huurder is gehouden het Gehuurde in dezelfde staat te retourneren als waarin de Huurder het Gehuurde bij aanvang van de Overeenkomst heeft ontvangen. Verhuurder is met inachtneming van het hiervoor in lid 1 vermelde slechts gehouden tot restitueren van de waarborgsom op het moment dat de Huurder aan al zijn verplichtingen heeft voldaan.

Artikel 7Wijziging in of aanvulling op de Overeenkomst

  1. Door de Huurder na het tot stand komen van de Overeenkomst alsnog verlangde wijzigingen en/of aanvullingen in (de uitvoering van) de Overeenkomst, moeten door de Huurder tijdig en schriftelijk aan Verhuurder ter kennis zijn of worden gebracht.
  2. Indien Partijen overeenstemming hebben bereikt over een bepaalde wijziging, uitbreiding of inperking van de Overeenkomst, zal Verhuurder de wijziging aan de Huurder schriftelijk bevestigen. Uit deze schriftelijke bevestiging zal in ieder geval blijken wat de inhoudelijke, financiële en tijdsmatige consequenties van de wijziging zijn.
  3. Alle kosten die gepaard gaan met het wijzigen van de Overeenkomst, worden door de Huurder aan Verhuurder vergoed, zoals bijvoorbeeld maar niet beperkt tot ingeschakelde hulppersonen, annuleringskosten etc.
  4. Er is tevens sprake van een wijziging van de Overeenkomst (meerwerk), indien als gevolg van het verstrekken van onjuiste of onvolledige gegevens door de Huurder, Verhuurder de geplande verhuur of diensten opnieuw of anders moet organiseren. Verhuurder is gerechtigd de kosten voor meerwerk aan de Huurder in rekening te brengen op basis van de ten tijde van de levering geldende tarieven voor de gewerkte uren en de huurprijzen.

Artikel 8Uitvoering van de Overeenkomst

  1. Verhuurder neemt bij de uitvoering van de Overeenkomst de zorg van een goed verhuurder in acht.
  2. Verhuurder staat er voor in dat het Gehuurde vóór de verhuurperiode is geïnspecteerd en onderhouden, en dat het voldoet aan alle relevante veiligheidsnormen en -voorschriften.
  3. Verhuurder zal de Huurder voorzien van duidelijke instructies voor het veilige gebruik van het Gehuurde, inclusief maar niet beperkt tot opblaasinstructies, veilige gebruiksrichtlijnen en maximumcapaciteit.
  4. Met de Verhuurder gesloten Overeenkomsten leiden voor Verhuurder tot een inspanningsverplichting, nimmer tot een resultaatsverplichting.
  5. Indien voor de uitvoering van de Overeenkomst de noodzakelijke gegevens, niet, niet tijdig of niet overeenkomstig de gemaakte afspraken door Huurder ter beschikking zijn gesteld, of indien de Huurder op andere wijze niet aan haar verplichtingen heeft voldaan, is de Verhuurder bevoegd over te gaan tot opschorting van de uitvoering van de Overeenkomst zonder dat de Huurder in dat geval recht heeft de Overeenkomst te beëindigen en zonder dat Verhuurder gehouden is tot vergoeding van enigerlei schade ontstaan door de opschorting aan de kant van Huurder.
  6. De overeengekomen of opgegeven ingangsdatum van de Overeenkomst, dan wel de opgegeven levertermijn van het Gehuurde is immer indicatief en dus nimmer een fatale termijn en geeft aan Huurder geen recht op enige vorm van schadevergoeding noch vergoeding van enigerlei andere kosten indien niet aan de levertermijn wordt voldaan.
  7. Het Gehuurde wordt door Verhuurder schoon en gebruiksklaar geleverd. Huurder is verplicht het Gehuurde in dezelfde staat aan Verhuurder te retourneren.
  8. Bij de uitvoering van de Overeenkomst is Verhuurder gerechtigd tot ter beschikkingstelling van geringe afwijkende of soortgelijke goederen als het Gehuurde, zonder dat dit grond voor ontbinding van de Overeenkomst oplevert en geeft aan Huurder geen recht op korting of schadevergoeding in de breedste zin van het woord noch vergoeding van enigerlei andere kosten.
  9. Verhuurder is gerechtigd om, ter nakoming van haar verplichtingen voortvloeiende uit de Overeenkomst (gelijksoortige) goederen (evt. inclusief personeel) bij een derde in te huren.

Artikel 9Levertijden

  1. Opgegeven levertijden zijn bij benadering vastgesteld en zijn nimmer te beschouwen als fatale termijn, tenzij uitdrukkelijk schriftelijk tussen Partijen overeengekomen.
  2. Verhuurder is bij niet-tijdige levering niet aansprakelijk voor enige vorm van directe en indirecte schade noch vergoeding van enigerlei andere kosten.

Artikel 10Transport

  1. Indien de Huurder zelf zorg draagt voor het transport van het Gehuurde, geschiedt dit transport geheel voor rekening en risico van de Huurder. De Huurder is verplicht Gehuurde te verpakken en te laden overeenkomstig de aard van het Gehuurde.
  2. Indien op verzoek van de Huurder bij het laden/lossen van het Gehuurde gebruik wordt gemaakt van de diensten en/of zaken van Verhuurder, geschiedt dit geheel voor rekening en risico van de Huurder. Verhuurder aanvaart geen enkele vorm van aansprakelijkheid voor verpakking en transport indien Huurder met Verhuurder is overeengekomen zelf voor het transport van het Gehuurde zorg te dragen. Indien Huurder geen risico wil dragen voor verpakking en/of het transport dan dient Huurder deze diensten aan Verhuurder uit te besteden en de daarmee gepaard gaande kosten de betalen.
  3. Indien Verhuurder zorgdraagt voor het transport van het Gehuurde, vindt bezorging uitsluitend plaats tot aan de voordeur van de Huurder, uitsluitend gelegen op de begane grond. De Huurder dient ervoor te zorgen dat iemand gedurende de afgesproken bezorg dag en tijdstip aanwezig is voor het in ontvangst nemen van het Gehuurde, bij gebreke waarvan Verhuurder het recht heeft om het Gehuurde mee terug te nemen. De hierdoor ontstane kosten zijn voor rekening van de huurder.
  4. Het Gehuurde dient op de op haal dag om 8:00 uur gesorteerd, gereinigd en geordend gestapeld, op de begane grond gereed te staan voor transport, op de wijze en op de plek zoals deze door Verhuurder is geleverd. Is het Gehuurde niet in gereedheid gebracht voor transport, dan dient de Huurder de extra kosten die hierdoor ontstaan te vergoeden. Deze extra kosten bestaan onder meer uit de huurprijs die per dag voor het Gehuurde wordt berekend, extra transportkosten, extra arbeidsloon voor het opstapelen, e.d.
  5. Indien de Huurder zelf voor het transport naar Verhuurder zal zorgdragen dient het Gehuurde op de laatste huur dag uiterlijk om 18:00 uur bij Verhuurder te zijn aangeleverd.
  6. Meubilair, inrichtingen, podia etc. dienen aan het einde van een huurperiode zo dicht mogelijk bij elkaar opgestapeld te staan om zodoende een spoedig transport door middel van bussen en bakwagens te bevorderen. Indien Huurder zich niet houdt aan het bepaalde in dit lid, zal Verhuurder de hieraan verbonden meerwerkkosten afzonderlijk aan de Huurder in rekening brengen conform het daarvoor geldende tarief.

Artikel 11Weersinvloeden

  1. Verhuurder behoudt zich het recht voor om bij slechte klimatologische omstandigheden, een en ander uitsluitend ter beoordeling van Verhuurder, de Overeenkomst ter zake in ieder geval tenten, springkussens, stormbanen, marktkramen en parasols etc. te annuleren, zonder dat dit de Huurder het recht geeft om schadevergoeding of enige andere vergoeding te vorderen. Door Verhuurder reeds ontvangen bedragen zullen volledig aan de Huurder worden terugbetaald. Verhuurder is hierover geen rente verschuldigd.

Artikel 12Annulering

  1. De huurder is gerechtigd de Overeenkomst schriftelijk te annuleren, met dien verstande dat de Huurder aan Verhuurder alsdan de navolgende vergoeding verschuldigd is:
    • 25% van het totaal bedrag indien de annulering plaatsvindt 4 weken of langer voor het ingaan van de huurperiode;
    • 50% van het totaal bedrag indien de annulering plaatsvindt binnen 4 tot 2 weken voor het ingaan van de huurperiode;
    • 75% van het totaal bedrag indien de annulering plaats vindt binnen 2 tot 1 week voor het ingaan van de huurperiode;
    • 100% van het totaal bedrag indien de annulering plaatsvindt binnen 1 week voor het ingaan van de huurperiode.
  2. Wanneer er via iDEAL vooruit betaald is, zal Verhuurder €7,50 excl. btw aan administratiekosten in rekening brengen.
  3. De Huurder is gehouden de door hem verschuldigde vergoeding bij annulering binnen 3 dagen na annulering te voldoen, bij gebreke waarvan Verhuurder gerechtigd is volledige nakoming van de Overeenkomst te vorderen.

Artikel 13Verplichtingen van de Huurder

  1. Huurder dient het Gehuurde bij in ontvangstneming te controleren of het Gehuurde beantwoordt aan de Overeenkomst. Bij het constateren van manco’s, gebreken of andere klachten dient Huurder dit terstond en gespecificeerd schriftelijk aan Verhuurder te berichten. Vanaf het moment van ingebruikname van het Gehuurde vervalt het recht tot reclameren.
  2. De Huurder is gedurende de gehele huurperiode aansprakelijk voor verlies en/of beschadiging van het Gehuurde.
  3. Huurder zal het Gehuurde gedurende de huurperiode als een goed huurder onder zich houden en overeenkomstig de bestemming gebruiken.
  4. Het is de Huurder niet toegestaan het Gehuurde zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Verhuurder aan een ander onder te verhuren, weder te verhuren of anderszins, al dan niet om-niet, in gebruik te geven.
  5. Huurder is niet gerechtigd veranderingen in c.q. aan het Gehuurde aan te brengen.
  6. Huurder is verplicht er voor te zorgen dat op het overeengekomen tijdstip en locatie een persoon aanwezig is die bevoegd is om het Gehuurde in ontvangst te nemen.
  7. Indien op de dag van levering van het Gehuurde niemand namens Huurder aanwezig is, heeft Verhuurder het recht het Gehuurde mee terug te nemen en de kosten, waaronder huurderving en transportkosten, bij Huurder in rekening te brengen.
  8. De Huurder is verplicht het Gehuurde te monteren, te demonteren, te gebruiken etc. conform de (veiligheid)voorschriften en gebruiksinstructies van het Gehuurde. Huurder is verplicht al het montage materiaal te gebruiken conform de instructies.
  9. Het is de verantwoordelijkheid van de Huurder om ervoor te zorgen dat bij gebruik van het Gehuurde, het Gehuurde te allen tijde onder toezicht staat van of wordt gebruikt door een verantwoordelijke volwassene.
  10. Huurder is verantwoordelijk om gasflessen niet onbeheerd achter te laten in een afgesloten ruimte. 
  11. De Huurder wordt aangeraden een (aanvullende) verzekering af te sluiten om zichzelf te beschermen tegen aansprakelijkheid voor schade of letsel alsook zich te verzekeren tegen de risico’s van storm, diefstal, vernieling, brand, blikseminslag enz.

Artikel 14Retourneren

  1. Zodra Verhuurder het Gehuurde retour ontvangt, wordt het Gehuurde door Verhuurder gecontroleerd uiterlijk binnen 48 na retourontvangst, en – indien mogelijk – in aanwezigheid van de Huurder geteld. De telling door Verhuurder is bindend.
  2. Indien het Gehuurde tijdens het gebruik door Huurder nat is geworden, is Huurder verplicht het Gehuurde te drogen, alvorens deze in te pakken en te retourneren, ter voorkoming van vochtvlekken en/of schimmel dan wel beschadigingen.
  3. Het Gehuurde dient schoon en droog te worden geretourneerd.
  4. Montage en demontage geschied, tenzij schriftelijk anderszins tussen Partijen wordt overeengekomen, uitsluitend door de Huurder. Indien niet deugdelijk uitgevoerd, worden de aan montage en demontage verbonden kosten afzonderlijk aan de Huurder in rekening gebracht conform het daarvoor geldende tarief.
  5. Indien er niet aan deze voorwaarden wordt voldaan, dan zal er een toeslag worden gerekend. De toeslag bedraagt 100% van de huurprijs per dag.

Artikel 15Tenten

  1. De Huurder is verplicht de loop van alle leidingen in het terrein en de toegangswegen waar de tent dient te worden geplaatst schriftelijk aan Verhuurder mee te delen. Indien de Huurder dit nalaat en nadien blijkt dat er beschadigingen zijn opgetreden aan leidingen, bedradingen, kabels e.d., dan is de Huurder volledig aansprakelijk voor de schade en vrijwaart hij Verhuurder voor eventuele aanspraken van derden.
  2. Indien voor plaatsing van het Gehuurde volgens de plaatselijke gemeentelijke instantie een vergunning is vereist, zal de Huurder er zorg voor dragen dat een dergelijke vergunning aanwezig is op het moment dat met de montage van het Gehuurde een aanvang wordt gemaakt. De uit de vergunningsaanvraag voortgekomen kosten komen geheel voor rekening van de Huurder.
  3. Het is de Huurder niet toegestaan open vuur, zoals barbecue e.d., in de tent te gebruiken. Verwarmingsbronnen, zoals warmtekanonnen, straalkachels en verlichting dienen zodanig te worden geplaatst of opgehangen, dat geen schade aan het tentzeil wordt toegebracht. d. Versiering die in de tent wordt opgehangen, zoals crêpepapier en papieren pavoiseerlijnen, dient zodanig te worden opgehangen dat bij neerslag, condens, vocht e.d. de kleurstof geen vlekken op het tentdoek veroorzaakt.
  4. Indien de overeengekomen hulp van de Huurder bij montage en demontage van de tenten niet aanwezig is, of naar het oordeel van Verhuurder hieraan onvoldoende medewerking wordt verleend, is de Huurder aan Verhuurder een extra vergoeding verschuldigd voor de extra te verrichten (schoonmaak)werkzaamheden.
  5. Het is de Huurder behoudens schriftelijke toestemming van Verhuurder verboden een tent te verplaatsen. Schade ontstaan door verplaatsing van de tent is voor rekening van de Huurder.
  6. Indien bij het opzetten van de tenten blijkt dat de tenten en de vloeren hier volgens het oordeel van Verhuurder niet gebouwd c.q. gelegd kunnen worden blijft de Huurder de huurprijs verschuldigd. Verhuurder kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele vervolgschade door het niet kunnen bouwen van de tent c.q. het leggen van de vloeren.
  7. Verhuurder is niet aansprakelijk voor schade welke door hulpkrachten van de Huurder is veroorzaakt, tijdens het assisteren bij de (de)montage van de tenten en de vloeren.
  8. Het beplakken of beschilderen van het tentdoek en de constructie, alsmede het ophangen van materiaal door middel van nietjes en plakband is niet toegestaan. De locatie moet vanaf ’s ochtend 08.00 uur vrij zijn van materialen zoals tuininventaris, plantenbakken, auto’s e.d. zodat de opbouw gelijk van start kan gaan.
  9. De tent dient op de afgesproken dag en tijd leeg te worden opgeleverd.

Artikel 16Schade en schadevergoeding

  1. Het Gehuurde blijft te allen tijde eigendom van Verhuurder.
  2. De Huurder is aansprakelijk voor verlies, tenietgaan, diefstal, beschadiging, breuk, vervuiling of het op enigerlei wijze onbruikbaar worden van het Gehuurde. Indien hier sprake van is dan zal Huurder het Gehuurde tegen nieuwwaarde dienen te vergoeden naast de overeengekomen huurprijs en aanverwante kosten alsook de kosten voor de winstderving.
  3. Indien het Gehuurde vervuild is, is Huurder aansprakelijk voor de reparatie- en/of reinigingskosten die Verhuurder dientengevolge moet maken.
  4. Indien het Gehuurde in zo’n slechte staat wordt geretourneerd door Huurder, waardoor het Gehuurde niet meer kan worden verhuurd, dan is Huurder aansprakelijk voor de winstderving en de reparatie-, vervangings- en/of reinigingskosten.
  5. Bij verlies, diefstal, beschadiging, breuk e.d. dient de Huurder hiervan Verhuurder onmiddellijk op de hoogte te brengen.
  6. Indien Verhuurder expertisekosten ten behoeve van het vaststellen van schade, reparatie- en reinigingskosten maakt, komen deze kosten geheel voor rekening van de Huurder. De Huurder is te allen tijde gebonden aan de bevindingen van de Verhuurder dan wel aan de bevindingen van de door Verhuurder ingeschakelde expert. Indien Verhuurder de schade beneden de € 500,- begroot, zal de expertise door Verhuurder zelf worden verricht.

Artikel 17Betalingscondities

  1. Tenzij anders schriftelijk is overeengekomen, dient betaling zonder korting of verrekening á contant, per pin, dan wel op een door Verhuurder aangegeven rekeningnummer en in een door Verhuurder aangegeven valuta binnen 30 dagen na factuurdatum te geschieden. Voor Consumenten geldt dat het gehele bedrag bij het tot stand komen van de Overeenkomst of uiterlijk bij het ophalen van het Gehuurde vooruit dient te worden betaald.
  2. De op de bankafschriften van Verhuurder aangegeven valutadag waarop een betaling is ontvangen geldt als de dag waarop de betaling is geschied. Vorderingen worden geacht niet te zijn betaald, totdat Huurder de betaling ervan heeft aangetoond.
  3. Bij niet tijdige betaling door Huurder, is Huurder van rechtswege in verzuim zonder dat een voorafgaande schriftelijke sommatie en ingebrekestelling nodig is, na afloop van de betalingstermijn zoals gesteld in lid 1. Bij niet tijdige betaling door de consument Huurder is de consument nadat de consument door de Verhuurder is gewezen op de te late betaling en de consument nog een termijn van 14 dagen heeft gegund om alsnog aan zijn betalingsverplichting te voldoen, van rechtswege in verzuim.
  4. Indien de Huurder niet tijdig aan zijn betalingsverplichting(en) voldoet, zal Verhuurder de opeisbare hoofdsom vermeerderen met de wettelijke handelsrente per maand, een gedeelte van een maand voor een hele berekend, te berekenen vanaf de initiële vervaldatum tot aan de Dag van algehele voldoening. Voor consumenten geldt in plaats van de wettelijke handelsrente de wettelijke rente.
  5. Indien de Huurder niet tijdig aan zijn betalingsverplichting voldoet, en de Verhuurder genoodzaakt wordt incassodiensten te verrichten teneinde betaling van de openstaande vordering af te dwingen, dan is de Verhuurder eveneens gerechtigd om alle werkelijk te maken kosten van gerechtelijke en buitengerechtelijke incasso en pre processuele kosten aan de Huurder in rekening te brengen. De buitengerechtelijke incassokosten bedragen 15% over openstaande bedragen, met een minimum van € 250,=. Voor consumenten worden de incassokosten berekend conform het Besluit vergoeding voor buitengerechtelijke incassokosten (BIK).
  6. Verhuurder is te allen tijde gerechtigd, alvorens zijn verplichtingen na te komen, naar zijn oordeel voldoende zekerheid te verlangen voor de nakoming van de verplichtingen van de Huurder, indien naar het oordeel van Verhuurder de omstandigheden daartoe aanleiding geven. Weigering van de Huurder om de verlangde zekerheden te stellen, geeft Verhuurder het recht de Overeenkomst buitengerechtelijk te ontbinden, onverminderd zijn recht op vergoeding van onkosten en winstderving.
  7. Door de Huurder gedane betalingen strekken steeds eerst ter afdoening van de verschuldigde kosten, vervolgens ter afdoening van de verschenen rente, en tenslotte ter afdoening van de opeisbare facturen, die het langst openstaan, zelfs al vermeld de Huurder dat de voldoening betrekking heeft op een latere factuur.
  8. Huurder is niet bevoegd op de (huur)prijs enig bedrag middels verrekening wegens korting of wegens een door hem gestelde tegenvordering in mindering te brengen. Dit geldt niet indien de Huurder een consument is.
  9. Afwijkende betalingsregelingen dienen uitdrukkelijk schriftelijk tussen Partijen te worden overeengekomen.
  10. Reclames, klachten of gemelde gebreken ontslaat de Huurder niet van zijn betalingsverplichtingen.
  11. Een bezwaar met betrekking tot een factuur dient binnen 14 dagen na factuurdatum schriftelijk aan Verhuurder te worden gemeld door het versturen van een email aan info@anervo-entertainment.nl, op straffe van verval van recht. De betalingstermijn wordt door een schriftelijk kenbaar gemaakt bezwaar niet opgeschort.

Artikel 18 Ontbinding- en/of opschortingsbevoegdheid

  1. Verhuurder heeft, naast alle overige aan haar toekomende rechten, het recht de met de Huurder gesloten Overeenkomst, zonder (verdere) voorafgaande ingebrekestelling of rechterlijke tussenkomst, door middel van een schriftelijke buitengerechtelijke verklaring te ontbinden indien:
    • sprake is van blijvende overmacht als bedoeld in deze Algemene Voorwaarden;
    • aan de Huurder (voorlopige) surséance van betaling wordt verleend, het faillissement van de Huurder wordt aangevraagd of de Huurder zelf zijn faillissement aanvraagt, de Huurder aan zijn schuldeisers een (onderhands) akkoord aanbiedt of (met dit doel) een vergadering van schuldeisers bijeenroept of indien met betrekking tot de Huurder;
    • toepassing wordt verzocht of verleend van de Wet schuldsanering natuurlijke personen;
    • de onderneming van de Huurder wordt geliquideerd en/of de ondernemingsactiviteiten van de Huurder feitelijk worden gestaakt of naar een plaats buiten Nederland wordt verplaatst;
    • Huurder bij het sluiten van de Overeenkomst verzocht is om zekerheid te stellen voor de voldoening van zijn/haar verplichtingen uit de Overeenkomst en deze zekerheid uitblijft of onvoldoende is
    • Indien de Huurder één of meer van zijn verplichtingen (waaronder betalingsverplichtingen) jegens Verhuurder niet, niet tijdig op niet behoorlijk nakomt.
  2. Huurder zal in de gevallen als genoemd in lid 1 onder a tot en met d, hiervoor Verhuurder onmiddellijk in kennis stellen en, in afwachting van verdere instructies van Verhuurder, passende maatregelen nemen ter bescherming van de belangen van Verhuurder.
  3. In geval van verzuim van Huurder of indien Verhuurder overgaat tot ontbinding van de Overeenkomst, zijn alle vorderingen van Verhuurder op Huurder direct en ineens opeisbaar.
  4. Verhuurder is voorts bevoegd de Overeenkomst te ontbinden indien zich omstandigheden voordoen welke van dien aard zijn dat nakoming van de Overeenkomst onmogelijk is of indien er zich anderszins omstandigheden voordoen dat ongewijzigde instandhouding van de Overeenkomst in redelijkheid niet van Verhuurder kan worden gevergd.
  5. Indien Verhuurder overgaat tot opschorting of ontbinding, is zij op generlei wijze gehouden tot vergoeding van schade dan wel kosten daardoor op enigerlei wijze ontstaan.
  6. Indien Verhuurder de uitvoering van de Overeenkomst opschort, is Huurder aansprakelijk voor de door Verhuurder door deze vertraagde aflevering te lijden schade waaronder tevens wordt verstaan winstderving.
  7. Indien er gerede twijfel bij Verhuurder bestaat omtrent de betalingscapaciteit van de Huurder, is Verhuurder immer bevoegd de op haar rustende verplichtingen op te schorten totdat door de Huurder zekerheid voor de betaling wordt verschaft, zonder dat Huurder daardoor aanspraak kan maken op enige vorm van schadevergoeding en zonder zelf afstand te doen van haar andere rechten uit deze Overeenkomst of de wet. De Huurder is tevens aansprakelijk voor de door Verhuurder door deze vertraagde levering van het Gehuurde te lijden schade, winstderving en kosten.

Artikel 19 Aansprakelijkheid

  1. Verhuurder is niet aansprakelijk voor schade, van welke aard dan ook, ontstaan doordat Verhuurder is uitgegaan van door of namens Huurder verstrekte onjuiste en/of onvolledige gegevens.
  2. Aansprakelijkheid van Verhuurder jegens de Huurder voor indirecte schade of gevolgschade of schade wegens gederfde omzet of winst, gemiste besparingen, schade door bedrijfsstagnatie, vertragingsschade, schade wegens verlies van gegevens, schade wegens overschrijding van termijnen als gevolg van gewijzigde omstandigheden, schade als gevolg van het verschaffen van gebrekkige medewerking, informatie of materialen door de Huurder en schade wegens door Verhuurder gegeven inlichtingen of adviezen waarvan de inhoud niet uitdrukkelijk onderdeel van de Overeenkomst is, is uitgesloten. Voor vergoeding komt alleen directe schade in aanmerking.
  3. Onder directe schade wordt uitsluitend begrepen: de redelijke kosten ter vaststelling van de oorzaak en de omvang van de schade, de eventuele redelijke kosten gemaakt om de gebrekkige prestatie van Verhuurder aan de Overeenkomst te laten beantwoorden en redelijke kosten gemaakt ter voorkoming of beperking van schade, voor zover de Huurder aantoont dat deze kosten hebben geleid tot beperking van directe schade.
  4. De Verhuurder is niet aansprakelijk voor enige vorm van schade en/of schadelijke gevolgen als deze het gevolg is van buitengewone omstandigheden waartegen de Verhuurder geen passende maatregelen heeft behoeven te nemen en het onredelijk zou zijn de schade voor haar rekening te doen komen.
  5. De Verhuurder is niet aansprakelijk voor schade of letsel veroorzaakt door onjuist of onoordeelkundig gebruik of gebruik in strijd met de voorschriften van het Gehuurde door de Huurder of door derden.
  6. De Verhuurder is louter aansprakelijk voor schade aan andere werken en eigendommen van de Huurder voor zover deze door de uitvoering van de Overeenkomst is toegebracht en te wijten is aan grove nalatigheid of grove onvoorzichtigheid van de Verhuurder. De Huurder draagt de bewijslast, tenzij de Huurder een consument is.
  7. Voorwaarde voor het ontstaan van enig recht op schadevergoeding is steeds dat Huurder de schade binnen een redelijke termijn, maar in ieder geval binnen drie (3) maanden na het ontstaan daarvan schriftelijk bij Verhuurder meldt.
  8. De aansprakelijkheid van de Verhuurder jegens een Huurder met betrekking tot een toerekenbare tekortkoming in de nakoming van de Overeenkomst ontstaat slechts indien de schade het gevolg is van opzet of grove schuld van de Verhuurder en de Huurder de Verhuurder onverwijld en deugdelijk schriftelijk in gebreke stelt, daarbij een redelijke termijn ter zuivering van de tekortkoming stellende, en de Verhuurder ook na die termijn toerekenbaar in de nakoming van zijn verplichtingen tekort blijft schieten. De ingebrekestelling dient een zo gedetailleerd mogelijke omschrijving van de tekortkoming te bevatten, zodat de Verhuurder in staat is adequaat te reageren.
  9. De Huurder vrijwaart de Verhuurder voor alle aanspraken van derden, ter zake van vergoeding van schade, kosten of rente, verband houdende met de Overeenkomst.
  10. In het geval dat Verhuurder toch aansprakelijk mocht blijken te zijn en voornoemde uitsluiting van aansprakelijkheid niet mocht blijken te gelden is de aansprakelijkheid van Verhuurder beperkt tot (in separate en aflopende volgorde):
    • maximaal het bedrag dat Verhuurder aan Huurder heeft gefactureerd excl., althans tot dat gedeelte van het bedrag waarop de aansprakelijkheid betrekking heeft;
    • maximaal het bedrag der uitkering van de verzekeraar van de Verhuurder in voorkomend geval vermeerderd met het eigen risico.
  11. Verhuurder is eveneens niet aansprakelijk in de hierboven bedoelde zin voor handelingen van haar werknemers of andere personen, die binnen zijn risicosfeer vallen.

Artikel 20Overmacht

In aanvulling op het bepaalde in artikel 6:75 BW geldt het volgende:

  1. Verhuurder is op geen enkele wijze aansprakelijk of verplicht tot het vergoeden van enige vorm van schade, indien en voor zover op haar rustende verplichtingen niet kunnen worden nagekomen ten gevolge van overmacht.
  2. Verhuurder is op geen enkele wijze aansprakelijk of verplicht tot het vergoeden van enige vorm van schade, indien en voor zover op haar rustende verplichtingen niet kunnen worden nagekomen ten gevolge van overmacht.
  3. In geval van blijvende overmacht is Verhuurder gerechtigd de Overeenkomst met de Huurder door middel van een schriftelijke verklaring en zonder gerechtelijke tussenkomst te ontbinden. Verhuurder is ter zake jegens de Huurder niet aansprakelijk voor enige door de Huurder geleden schade, van welke aard en omvang dan ook.
  4. In geval van tijdelijke overmacht is Verhuurder gerechtigd de termijnen waarbinnen de Overeenkomst moet worden uitgevoerd te verlengen met de tijd gedurende welke de tijdelijke verhindering geldt, tenzij de Huurder schriftelijk aangeeft dat hij door de vertraging geen baat meer heeft bij de uitvoering van de Overeenkomst. Verhuurder is in beide gevallen ter zake jegens de Huurder niet aansprakelijk voor enige door de Huurder geleden schade, van welke aard en omvang dan ook.
  5. Indien Verhuurder ten gevolge van overmacht is verhinderd haar verbintenissen ten aanzien van een of enkele van haar Huurders na te komen, maar niet de verbintenissen ten aanzien van alle Huurders, is Verhuurder gerechtigd naar eigen keuze te besluiten welke van de verbintenissen en tegenover welke Huurders zij zal nakomen, evenals de volgorde waarin dit zal gebeuren.
  6. Indien Verhuurder bij het intreden van de overmacht al gedeeltelijk aan haar verplichtingen heeft voldaan, of slechts gedeeltelijk aan haar verplichtingen kan voldoen is zij gerechtigd het reeds geleverde c.q. het leverbare deel afzonderlijk te factureren en is de Huurder gehouden deze factuur te voldoen als betrof het een afzonderlijke Overeenkomst.

Artikel 21Overige bepalingen

  1. Verhuurder is gerechtigd alle rechten en verplichtingen voortvloeiend uit de Overeenkomst, aan derden over te dragen. Huurder verklaart zich hiermee uitdrukkelijk akkoord. Lid 1 geldt niet ingeval Huurder een consument is.
  2. Indien de onderneming van Huurder of een deel daarvan om welke reden dan ook, op welke wijze dan ook, en in welke vorm dan ook, wordt voortgezet in of samengebracht met een andere onderneming, dan ontstaat er voor wat betreft de nakoming van de verplichtingen voortvloeiende uit de Overeenkomst met Verhuurder een hoofdelijke aansprakelijkheid voor de oorspronkelijke Huurder en de opvolgende onderneming.
  3. Indien de Overeenkomst wordt aangegaan met twee of meer Huurders zijn zij ieder hoofdelijk aansprakelijk voor de volledige nakoming daarvan.
  4. Op alle onder deze Algemene Voorwaarden gesloten Overeenkomsten is uitsluitend Nederlands recht van toepassing. De Nederlandse tekst van deze Algemene Voorwaarden is verbindend en prevaleert boven vertalingen daarvan.
  5. Geschillen, waaronder mede begrepen die welke slechts door een Partij als zodanig worden beschouwd, welke voortvloeien uit of verband houden met (de uitvoering) van deze Algemene Voorwaarden, de Overeenkomst en/of met de hieruit voorvloeiende of hiermee samenhangende overeenkomsten, alsmede overige rechtshandelingen, zullen worden voorgelegd aan de bevoegde rechter in het arrondissement waarin Verhuurder is gevestigd, tenzij door regels van dwingend recht anderszins wordt bepaald.